Heute mal ein Mix aus beiden Kursen …

Svenska julsånger

Und hier das Rezept für den Kladdkaka:

(Receptet gäller för 14 bitar)

  • 100 g Smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • florsocker

Till servering:

  • vispgrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull.
Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
Pudra över florsocker.
Servera med grädde eller glass och frukt.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s